lauantai 19. marraskuuta 2016

Helppo ja nopeasti valmistuva kanttarelli-kvinoapannu


Elämä lapsiperheessä on usein hektistä ja ruoka täytyy saada pöytään nopeasti. Meillä tytär oli tänään menossa kaverinsa synttäreille ja sitä ennen piti taikoa maittavaa terveellistä pikaruokaa masujen täytteeksi. Pakasteesta löytyi viime kesän kanttarellisatoa ja jääkaapissa oli aikaisemmin keitettyä kvinoaa, joten niistä sai pikapikaa kyhättyä ravinteikkaan kanttarelli-kvinoapannun. Kvinoa on olennainen osa kasvisruokavaliota, sillä se on täydellinen kasvisproteiinin lähde sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot. Jos kvinoa on Sinulle uusi tuttavuus, suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä. Itse syön sitä lähes päivittäin.

Olennainen osa matala-asteista tulehdusta hillitsevää ruokavaliota on tulehdusta hillitsevien mausteiden käyttö. Tällaisia mausteita ovat kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Upotan näitä mausteita nykyään lähes ruokaan kuin ruokaan ja tähänkin ruokaan ne sopivat erinomaisesti. Kookoskerma pehmentää mukavasti mausteiden makua.

Ruoka valmistuu kätevästi paistinpannussa, siististi ilman valtavaa tiskivuorta. Lisäät vain aineksia pannuun yksi toisensa jälkeen ja ruoka valmistuu kädenkäänteessä J


Resepti
ruokalusikallinen kookoskermaa + pieni loraus vettä
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä (tai 1 rkl tuoretta hienona raasteena)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 dl pieniksi kuutioiksi pilkottuja kanttarelleja (tai mitä tahansa muuta sientä, esim. herkkusieniä)
3 dl valmiiksi keitettyä kvinoaa
1 – 1 ½ dl kookoskermaa
1 tl hyvälaatuista luonnonsuolaa
ripaus mustapippuria myllystä
nippu persiljaa hienonnettuna

 
Kuumenna paistinpannussa miedolla lämmöllä pieni määrä kookoskermaa ja vettä ja laita siihen hetkeksi  kuullottumaan kurkuma, inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka kuullottamista muutama minuutti (lisää vähän vettä, jos tarpeen). Lisää pannulle sienikuutiot ja hauduta niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tämän jälkeen kvinoa ja kookoskerma ja kuumenna kiehuvaksi. Älä tässä vaiheessa enää keitä, jotta kvinoa ei muutu puuromaiseksi. Mausta valmis ruoka suolalla, mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile tuoresalaatin kanssa.
 

Halutessasi voit lisätä ruokaan eläinproteiinia, esim. tonnikalaa tai kanakuutioita. Tämän nopeammaksi ruoanlaitto ei enää tule, joten pidä resepti mielessä silloin, kun ruoanlaitolle ei ole montaa minuuttia aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti